Afgelopen maandag, 11 januari, heeft de kick-off van Viruskenner 2021 voor Buonarroti uit Trento, Italië en Keizer Karel College uit Amstelveen, Nederland plaatsgevonden. Helaas was het ook ditmaal via de Zoom en niet live zoals we dat gewend zijn. Desalniettemin, was het een leuk en interactief programma.

De virtuele bijeenkomst, geleid door Valéry van Gorp, bevatte een vol opgedeeld programma. Het eerste uur was een informatief deel voor de docenten. Gedurende dit deel werden zij op de hoogte gesteld van alle ins & outs binnen het Viruskenner project.In het tweede deel werden vervolgens de leerlingen toegevoegd aan de zoom, hierdoor woonden meer dan 180 mensen de zoom bij, geweldig! Er werd gestart met een interessante presentatie van Coach Marlies Wagener over ‘Hygiëne en leefstijl als hoeksteen van infectieziekten preventie’. Vervolgens gaf Professor Eric van Gorp een vernieuwend college over ‘Infectieziekten anno 2021’. Valéry van Gorp, onze host, leidde de leerlingen en docenten door de timeline van het Viruskenner project met een mooie slideshow. Tot slot werd het programma afgesloten met een voorstelronde van de coaches en het online platform door Coach en Website-redacteur Mélise Sickmann.

Dit jaar is er tevens een PRIJS te winnen voor leukste/creatiefste work-in-progress foto/filmpje!! Deel je foto op Instagram en tag @Virus.kenner, om kans te maken op een supercool en handig mondmasker van Viruskenner. Vergeet dan ook vooral niet om allemaal de Instagram @Virus.kenner pagina te volgen!

Wij, als team van Viruskenner, kijken onwijs uit naar het komend jaar en naar de nieuwe innoverende (preventieve) ideeën van de leerlingen!