E-LEARNING

Aan de slag!

Hey! Op deze pagina vind alles om aan de slag te gaan met Viruskenner. Als je niet deelneemt aan het project vind je hier nog steeds nuttige informatie over virale ziekten, die je kunt gebruiken voor je eigen (school)projecten. We raden je vooral aan om in ons leermateriaal te duiken, dat bestaat uit leuke video’s en up-to-date kennis. Bekijk onze bronnen hieronder!

Pretest

Aan het begin van elke nieuwe editie van Viruskenner vragen we alle deelnemers om de pretest te maken. De antwoorden geven ons nuttige informatie over de verwachtingen die je hebt als deelnemer van het project en de hoeveelheid voorkennis die je al hebt. De antwoorden worden anoniem opgeslagen, dus we willen je vragen de vragen eerlijk te beantwoorden. Je kunt ervoor kiezen om de pretest op elk gewenst moment te onderbreken. Dankjewel!

Leermateriaal

Wanneer je virussen onderzoekt, moeten er veel relevante vragen worden gesteld. Als je deelneemt aan Viruskenner, krijgt jouw team onderzoeksvragen toegewezen. Om je op weg te helpen, hebben we voor acht interessante onderzoeksvragen een leerpagina gemaakt. Zorg ervoor dat je niet alleen de pagina bezoekt die relevant is voor jouw team, maar ook dat je de informatie op de andere pagina’s bekijkt. Tijdens de finaledag van het project wordt jouw overall kennis van virussen op de proef gesteld met de Viruskenner Quiz!

Masterclass

Viruskenner organiseert elk jaar de Viruskenner masterclass. Wil je meer leren over verschijnselen als infectieziekten, hoe bepaalde stigma’s en taboes tegen te gaan en dieper in de wereld van infectieziekten te duiken? Bekijk dan de Viruskenner masterclass video’s om een eerste indruk te krijgen van de Viruskenner masterclasses!

Posttest

Na de finaledag van Viruskenner nodigen we alle deelnemers uit om de posttest in te vullen. Op basis van deze vragen en de antwoorden van jou als deelnemer, kunnen we een goede indruk krijgen van wat je hebt geleerd en wat we van jou kunnen leren! Vergeet dus niet deze vragenlijst in te vullen.

Dankjewel!

Forum

Je kunt al jouw vragen met betrekking tot het project via je docent op het forum plaatsen. Onze Viruskenner-coaches zullen hun best doen om jouw vragen te beantwoorden. Je kunt je specifieke onderwerp/transmissieroute hier ook bespreken met teams van andere scholen. Neem je niet deel aan het officiële Viruskenner-project? Kijk dan eens rond en verzamel nuttige informatie!

Favoriete bronnen

Om je te helpen bij het vinden van goede bronnen, hebben we onze favorieten alvast voor jou geselecteerd!

Dit zijn sites die we aanbevelen om verder te duiken in de wereld van virussen.

Enjoy!