OVER ONS

Wie zijn wij

Bij Viruskenner voelen we een gemeenschappelijke verantwoordelijkheid om manieren te vinden waarmee we kunnen voorkomen dat nieuwe virussen opduiken en zich verspreiden.

Meer over ons

De verspreiding van virussen is niet beperkt tot tijd, plaats en persoon. Virusuitbraken kunnen zomaar oppoppen, over de hele wereld en elke wereldburger kan gevaar lopen. We voelen een gemeenschappelijke verantwoordelijkheid om manieren te vinden om te voorkomen dat nieuwe virussen opduiken en zich snel kunnen verspreiden.

Het begrijpen van de dynamische wereld van virussen is een uitdaging voor de Viruskenner-deelnemer. Jongeren van verschillende scholen uit verschillende landen en van verschillende continenten zijn betrokken bij het creëren van innovatieve, preventieve oplossingen. Jongeren met verschillende interesses, achtergronden en vaardigheden werken samen. De oplossingen variëren van heel creatief tot soms juist meer technisch, maar zijn altijd innovatief. De uitdaging is: maak gebruik van wie je bent en van wat je kunt en draag zo bij aan oplossingen. Bescherm niet alleen jezelf, maar ook de mensen met wie je leeft en draag dat uit.

Dit is het Viruskenner-programma, geïnitieerd en ontwikkeld door de Cirion Foundation. Betrokken partners zijn scholen, (onderwijs)organisaties en de afdeling Viroscience van de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

Onze missie

Viruskenner is opgericht in 2009. We willen zoveel mogelijk jongeren de mogelijkheid bieden om betrokken te zijn bij het programma. Het doel is om de volgende generatie al jong bewust te laten worden van de maatschappelijke relevantie van infectieziekten en uit te dagen in teams samen te werken bij het creëren van innovatieve oplossingen. Hierbij werken jongeren uit verschillende landen en werelddelen samen. Samen leren en creëren. Het doel dat we nastreven is “een wereld in controle”.

Viruskenner wil een begrip zijn in communicatie naar jongeren over het begrijpen en voorkomen van infectieziekten.

Onze coaches

Wil je weten wie de coaches dit jaar zijn? Je kunt ze vinden via de onderstaande button. Tijdens de laatste dag zijn onze coaches er om je aan te moedigen. Tijdens het project kun je altijd je vragen aan hen stellen via het Forum.

De E-learning

We hebben een speciale leeromgeving, waar je nuttige informatie kunt vinden over de virusonderwerpen die door alle Viruskenner-teams wereldwijd worden onderzocht. Op deze pagina vindt je ook de Pre-test (die je moet invullen vóór de officiële start van het project) en de Post-test (die je na de Laatste Dag moet invullen). Verder kun je via het Forum relevante vragen, stellingen en problemen bespreken met coaches en andere studenten.

We raden je dus aan om de E-learning-pagina regelmatig te bezoeken, omdat deze je handige en nodige informatie geeft.

Onze ambassadeurs

Benieuwd naar wat onze ambassadeurs jou te vertellen hebben? Bekijk hun filmpjes via de onderstaande button!