Wat was het weer een top dag met basisschool de Triangel in Science Center NEMO in Amsterdam! Zes groepjes hebben laten zien welke kennis ze hebben opgedaan de afgelopen weken, en dat ze weten hoe ze dit over moeten brengen.

De eerste twee presentaties waren uit groep 8A van juf Emma en coach Marco. Het allereerste groepje, genaamd ‘Kids against HIV’ opende de dag spetterend met hun RAP welke ze graag ‘viraal’ willen laten gaan. Het tweede groepje volgde met een blik in de toekomst, en hadden in het heden een krant ontworpen over dengue, ook wel genoemd: ‘De Deng’.

Toen was groep 8B aan de beurt, van meester Richard en coach Lennert. Het groepje dat HPV had, had een filmpje gemaakt in het AMC over een jongen die naar de dokter ging vanwege een HPV besmetting, waarbij ze niet alleen in de spreekkamers zijn geweest, maar ook op het lab. Het groepje dat Ebola als onderwerp had zong niet alleen een a capella lied, maar liet ook met een mooi toneelstuk zien dat 50% overlijdt aan Ebola (dus 1 van de tweeling).

Uit groep 8C, de klas van juf Evelien en coach Eric, kwam het project over hantavirussen en over influenza. Het Hanta-groepje had een toneelstuk met mooie pauze- en forward knoppen waarbij de muis en dokter snor en zuster zalfje een grote rol speelden. Het laatste, maar zeker niet minste groepje, presenteerde een vermakelijke Kwips over influenza waarbij de deelnemers op het podium om te lachen waren.

Een korte lunchpauze, waarbij de jury, bestaande uit meester Guus, Gea, Kirsten en Ilona, uitvoerig overleg pleegden wie nu de uiteindelijke winnaars zouden worden. Na een spannende quiz, waarbij niet alleen de strijd tussen de klassen maar ook die tussen de leraren werd gestreden, konden alle winnaars van de dag bekend gemaakt worden…

De prijs voor het meest originele project met de beste vorm ging naar het groepje dat HIV presenteerde! Super goed, Roos, Wim, Steven, Rick, Annabel, Saar en Noah, gefeliciteerd! En dan hadden we nog de prijs voor het beste inhoudelijke project.. deze ging naar het groepje hantavirus! Van harte gefeliciteerd David, Joey, Gioia, Yordi, Lotte en Mara!

En alsof er nog niet genoeg prijzen waren weggegeven werd de klas van juf Emma  nog een keer in het zonnetje gezet, zij kregen de troffee voor de winnaar van de Viruskenner Quiz. De prijs voor de beste leerling, gebleken uit de Viruskenner quiz, ging naar Charlotte, ook uit 8A! Heel erg goed gedaan allemaal!

Het was een leerzame, enerverende dag, een mooie afsluiting van een project waar de leerlingen, onder begeleiding van de docenten en coaches, 10 weken lang met veel plezier aan gewerkt hebben. Viruskenner 2015 met basisschool de Triangel, het zit er weer op, hopelijk tot volgend jaar!