Wat was het een mooie ochtend! De kinderen van basisschool Peu et Content in Paramaribo hebben hun uiterste best gedaan om hun preventietools voor een van de 6 virussen mooi te presenteren aan het publiek en de jury. Na de opening van schoolhoofd juf Gladys en het aankleden van de Nederlandse gasten in prachtige Keti Koti-kledij, nam MC Valery de microfoon over en kondigde het eerste groepje aan. Dit was een groepje uit klas 5B en deed een toneelstuk over dengue. Daarna toonde klas 5A hun kwartetspel over dengue en chikungunya en andere leerlingen uit deze zelfde klas hun lied over het hantavirus.  Uit klas 6B hadden ook 2 groepjes het tot de einddag geschopt. Het eerste groepje hield een duidelijke presentatie met poster en boekje over Ebola en het andere groepje had het kaartenspel ‘Weetje weetje’ over influenza ontworpen.

Na een kleine pauze voor juryberaad en wat versnaperingen voor zowel de kinderen als Nederlandse gasten kwam iedereen in spanning bijeen voor de prijsuitreiking. Maar.. er was nog meer uit te reiken. Namens de Amstelveense basisschool de Triangel, overhandigde het Viruskenner team aan schoolhoofd juf Gladys een beamer voor de school en een cheque ter waarde van €7.000,-! Dit grote bedrag was opgehaald door de Nederlandse basisschool met een sponsorloop.

Toen was het tijd om de winnaars écht bekend te maken. De jury kwam naar voren en nam de microfoon in de hand. Ze bedankte alle leerlingen voor hun mooie bijdragen en vroeg het groepje Ebola van 6B en het groepje Hanta van 5A naar voren te komen. Het eerste groepje was de winnaar op gebied van inhoud en het tweede groepje op gebied van vorm. Alle deze winnaars kregen een mooie rugzak en de school kreeg daarnaast, voor al hun inzet, zeker ook die van de leraressen van klassen 5 en 6, een prachtige beker ter herinnering aan Viruskenner 2015!