Beste Viruskenner,

Wat een spannende week is er aangebroken:

Wereldgezondheidsdag 2014

Maandag 7 april was de Wereldgezondheidsdag (World Health Day) 2014, waarbij de wereldgezondheidsorganisatie (WHO) de nadruk legt op de serieuze en steeds groter wordende bedreiging van ‘vector-borne diseases’. Voorbeelden van ziekten die door een vector worden overgedragen zijn malaria, knokkelkoorts, gele koorts, de ziekte van Lyme, leishmaniasis en schistosomiasis. Een aantal van deze infectieziekten komen ook aan bod binnen het project Viruskenner.

De impact van vector-borne diseases is groot: ieder jaar worden 1 biljoen mensen geïnfecteerd door deze vectoren en gaan er 1 miljoen mensen dood aan deze infectie! Wat een aantallen he? Wil je zien hoe dit aantal infecties omlaag kan? Hieronder een filmpje van de WHO:

Viruskenner Einddagen

Behalve dit filmpje van de WHO, zal er deze week nog meer voorlichtingsmateriaal worden geïntroduceerd, en wel door onze eigen Viruskenners van Nederlandse bodem.  Komende donderdag 10 april zullen de kinderen van basisschool de Triangel hun beste projecten presenteren bij NEMO in Amsterdam en vrijdag 11 april zijn de middelbare scholieren aan de beurt om te laten zien wat hun beste eindresultaten zijn! 

Zoals je ziet zijn virusinfecties een hot topic! Wij zijn benieuwd wat de rest van deze week ons gaat brengen aan informatie en eindproducten, zoals het filmpje hierboven! Succes met de laatste voorbereidingen Viruskenner-teams!