Voor basisschool de Triangel in Amstelveen zit het Viruskenner project er weer op! Wat was het spannend afgelopen dinsdag. Twee groepjes per klas hebben hun eindpresentatie gehouden in de Schouwburg Amstelveen voor groot publiek: hun medeleerlingen, leraren, Viruskenner coaches, ouders en de jury! Er was hard gewerkt 2 maanden lang aan 6 verschillende virussen.

Van klas 8A hield één groepje een presentatie over norovirus en één over dengue en zika. Klas 8B presenteerde hantavirus en HPV en klas 8C had twee groepjes die een presentatie hielden over Influenza. Al hun kennis en creativiteit werd tentoongesteld op het podium, vragen uit het publiek werden beantwoord en de jury gaf hun eerste reactie.

Tijdens de lunchpauze kon de 5-koppige jury in beraad. Ondertussen ging in de zaal de einddag door met de Viruskenner kennisquiz 2016. Het publiek, inclusief toeschouwers kraakten hun hersenen over 40 vragen over virussen en andere infectieziekten. Met een mooie gemiddelde score van 75% kunnen we wel zeggen dat er veel geleerd is afgelopen weken! Klas 8A van juf Emma scoorde het hoogste en sleepte de beker in de wacht! Marloes Buijs was de winnende leerling en mocht een mooie rugzak in ontvangst nemen. Dan bleef het nog spannend wie nu de winnaars waren van de presentaties…

Presentatoren Valéry en Steven bouwden de spanning op en uiteindelijk gaf de jury het verlossende woord. De prijs voor de meest originele presentatie ging naar groepje influenza 1 uit klas 8C en de prijs voor de beste inhoudelijke presentatie ging naar het groepje HPV uit klas 8B! Wat een winnaars deze dag, super goed gedaan allemaal!!