Sam van der Jagt, leerling van het Libanon Lyceum uit Rotterdam, mag zich dit jaar de beste Viruskenner van Nederland noemen.

Winnaar

Sam is op vrijdag 17 mei uitgeroepen tot de grote winnaar van de Viruskenner Quiz, een onderdeel van het project Viruskenner. Het project, dat dit jaar alweer zijn derde editie beleeft, is bedoeld om jongeren bewust te maken van het bestaan van virussen en de risico’s die deze met zich meebrengen.

Camera

Viruskenner aller viruskenners prof. Ab Osterhaus overhandigde Sam de hoofdprijs: een mooie camera van een goed merk. Dit jaar nam voor het eerst een Rotterdamse school deel aan het project Viruskenner. In totaal deden zo’n 500 leerlingen van zeven scholen mee.

Filmpjes

De debutant sleepte direct de belangrijkste prijzen in de wacht, want naast de beste Viruskenner leverde het Rotterdamse lyceum ook het beste voorlichtingsproject af. Op www.viruskenner.nl staan filmpjes van de presentaties van alle prijswinnaars.

Jongeren

Viruskenner is een voorlichtingsproject van het Viroscience lab van het Erasmus MC en de Cirion Foundation. Deze organisatie wil wetenschap dichterbij jongeren en de samenleving brengen.

Viruskenner_Sam_gr (3)

Artikel verscheen eerder op de website van het Erasmus MC