Afgelopen dinsdag 4 februari hebben een aantal Virusfighters de Triangel in Amstelveen bezocht. Het project is van start gegaan met voor iedere klas een SOA-les en aansluitend een introductie van de wedstrijd. Bij deze wedstrijd gaan de groep 8 kinderen, vanaf nu de Viruskenners genoemd, proberen zoveel mogelijk te weten te komen over een bepaald virus en deze kennis op een zo origineel mogelijke manier gaan proberen over te dragen naar het publiek!

De Triangel is een van de basisscholen die mee doet aan Viruskenner 2014. Op de basisscholen gaat Viruskenner iets anders dan bij de middelbare scholen. Ze werken namelijk per klas aan een onderwerp. Dinsdag zijn de onderwerpen voor de Triangel bekend geworden, en het zijn namelijk de volgende:

  • HIV als SOA,
  • Dengue virus, voorbeeld van een door muskieten overdraagbare infectie,
  • Influenza, het griepvirus

De komende weken gaan de kinderen in groepjes hard aan de slag om echte Viruskenners te worden over in ieder geval deze 3 onderwerpen. Op 10 april zullen dan uiteindelijk de beste 6 groepjes van de 3 klassen hun eindproduct presenteren in NEMO in Amsterdam!

Maar, de Triangel is zoals gezegd één van de basisscholen die mee doet dit jaar, een andere basisschool die deelneemt aan het project is Peu et Content in Paramaribo! Afgelopen dinsdag is dan ook aan de kinderen bekend gemaakt dat hun leraren ook een bezoek zullen brengen aan de school in Paramaribo. De twee scholen gaan een samenwerking aan binnen Viruskenner, is dat niet mooi?

Viruskenners, jullie hebben een mooie start gemaakt, laat dat veelbelovend zijn voor de rest van het project! Dan zijn wij heel benieuwd, naar wat jullie ons gaat laten zien en horen op 10 april! Maar ondertussen houden we contact, jullie kunnen altijd jullie persoonlijke coach mailen met vragen.

Start Viruskenner

Eric geeft de groep van meester Richard de SOA-les

Meer foto’s volgen en we zullen jullie op de hoogte houden van de vorderingen in Suriname!