Viruskenner | Technasium Top Award 2018 is begonnen! Maandag 9 januari nodigde opdrachtgever Prof. Dr. Eric van Gorp de O&O-docenten uit op zijn werkplek, het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam.

Hier kregen de aanwezige docenten uitleg over het beroep dat dit jaar centraal staat tijdens de TTA, namelijk infectioloog/viroloog. Virologen houden zich, net als Eric van Gorp, dagelijks bezig met het bestuderen van virussen, om grote uitbraken te voorkomen. Virussen kunnen een grote bedreiging voor de gezondheid zijn en kennis hierover kan bijdragen aan het verminderen van de kans op gezondheidsrisico’s.

Verder werd de opdracht waar de derdejaars technasiumleerlingen mee aan de slag gaan, toegelicht. Ze gaan bezig met het maken van een risicoanalyse op basis van kennis over virussen en uitbraken in het verleden. Ook maken ze een advies op het te volgen preventiemiddel of protocol. De docenten kregen tips voor het coachen van de leerlingen bij deze opdracht.

Verder kregen de docenten als eersten de kick-off film te zien die de opdrachtgever heeft gemaakt. Alle deelnemende scholen kunnen deze film gebruiken bij de kick-off van het project op de eigen school. De middag werd afgesloten met een rondleiding door het Erasmus MC, waarbij Eric van Gorp en de Viruskenner-coaches de docenten onder meer de laboratoria lieten zien waar het onderzoek naar de virussen plaatsvindt. Helaas mochten de docenten de laboratoria niet van binnen bekijken, om een virusuitbraak te voorkomen!