Hoi allemaal,

Mijn naam is Dominique Snoodijk en ik studeer geneeskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Ik ben inmiddels vierdejaars en ga aanstaande maandag met mijn keuze-onderzoek beginnen op de afdeling verloskunde en vrouwenziekten. Dit vind ik heel leuk en ook best wel spannend.

Het is allemaal 5 jaar geleden begonnen toen ik nog op het VWO zat en ik moest gaan kiezen wat ik ging studeren. Ik had in de 5e klas van het VWO met hockey mijn kruisband afgescheurd en moest hier toen aan geopereerd worden. Ik vond het zo interessant hoe dat allemaal ging, dat je door een paar kleine gaatjes in je knie en een nieuwe kruisband gemaakt van je eigen spieren weer alles kon doen. Uiteindelijk lootte ik de eerste keer uit voor geneeskunde en ben toen “Beleid Management en Gezondheidszorg” gaan studeren in Rotterdam, maar ik bleef nieuwsgierig naar geneeskunde en heb opnieuw met de loting meegedaan. Dit keer had ik geluk en mocht ik in Rotterdam aan de slag. Nu zijn we vier jaar verder en ga ik alweer onderzoek doen en coschappen lopen.
Voor iedereen die nieuwsgierig is naar de studie en vragen heeft of een dagje mee wil lopen, je kunt altijd even contact opnemen. En wie twijfelt omdat ze geneeskunde toch wel een lange studie vinden, dit valt alles mee en de tijd vliegt voorbij!

Groetjes Dominique