Vraag over Influenza virus

Home Forums Airborne viruses Vraag over Influenza virus

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Berichten
 • Iris Weyer
  Deelnemer
  Aantal berichten: 1

  Beste meneer/mevrouw,

  Wij als groepje hebben een preventiemiddel bedacht om het influenzavirus als het ware in te dammen. Ons preventiemiddel; kleurrijke doekjes om je handen mee schoon te maken.
  Waarom?:
  Het leek ons goed passen bij de doelgroep kinderen tussen de 0 en de 4 jaar zijn. Uit ons onderzoek blijkt (deze grafiek ) blijkt dus dat het influenza virus voornamelijk kinderen tussen de 0 en 4 jaar besmet. Deze grafiek hebben we op de deze website gevonden. We hebben er dus voor gekozen om kleurrijke doekjes te maken met daaronder een speeltje. Ons idee slaat dus aan bij de door ons gekozen doelgroep, ook is het preventiemiddel toepasbaar en effectief. Er volgt nu een lijst met sterke punten en verbeterpunten.
  De sterke punten: Kinderen houden wel van kleuren en als de doekjes een geur hebben worden die aantrekkelijker. Onder aan de doos zit ook nog een speeltje wat er dus voor moet gaan zorgen dat kinderen deze doekjes gaan gebruiken. Dan volgen nu de verbeterpunten: Het kan voor veel rotzooi zorgen en ze mogen geen gevaarlijke stoffen bevatten. Dit is het preventiemiddel waar we uiteindelijk voor hebben gekozen. Tot slot nog een paar vragen: 1.Is dit een goed preventiemiddel of moeten we er nog wat aan veranderen? 2. Welk middel is het veiligst voor kinderen als ze hun handen willen schoonmaken en zou dit middel ook gebruikt kunnen worden in de doekjes? 3. Hoe kunnen we in deze tijd een goed fieldlab opzetten voor de gebruiker?
  Bedankt voor uw antwoord.

  Met vriendelijke groet,

  Ishan, Bram, Yassine en Efecan
  Damstede Technasium klas V2/H2

  Bijlage: Statistiek over Aantal ziektegevallen van Influenza
  https://www.volksgezondheidenzorg.info/onderwerp/influenza/cijfers-context/huidige-situatie

  MP Raadsen
  Deelnemer
  Aantal berichten: 14

  Hoi Ishan, Bram, Yassine en Efecan,
  Gaaf idee!
  Desinfecterende doekjes kunnen in principe helpen om handen te desinfecteren en infecties te voorkomen.
  Je moet ze alleen wel op de juiste manier kunnen gebruiken dus zorgvuldig en niet de doekjes vies maken door ermee te spelen.
  Veel desinfecterende doekjes bevatten alcohol of andere desinfectie middelen, die schadelijk zijn als je ze binnenkrijgt.
  Ik weet eigenlijk niet of er effectieve desinfectiemiddelen bestaan die veilig zijn als je ze inslikt. Daar zou ik proberen nog iets over op te zoeken.
  Als je dit aan kinderen van onder de 4 gaat aanbieden moet het echt héél veilig zijn. Ga er vanuit dat het kind alles in zijn/haar mond stopt!
  Het centrale concept in jullie plan is denk ik heel goed: spelenderwijs jonge kinderen hygiene bijbrengen.
  Goede begeleiding van een volwassende is denk ik het allerbelangrijkste.
  Zorg dus dat je het product vooral richt op ouders en begeleiders op kinderdagverblijven.
  Neem hier ook in mee dat het belangrijk is in kinderdagverblijven dat speelgoed wordt schoongemaakt na gebruik.
  Probeer ook iets in te lezen over hoe kinderen zich motorisch en cognitief ontwikkelen in de eerste levensjaren.
  In Nederland kennen we het van Wiechenschema voor normale ontwikkeling van kleine kinderen. Zoek dat eens op en kijk hoe oud een kind minimaal moet zijn om zelf zo’n doekje te kunnen gebruiken.

  Succes!

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.