Afgelopen week was de finaledag van Viruskenner 2022. Wederom is het project actueler dan ooit. Zo moesten deelnemende scholen vanuit huis verder gaan met het project, vanwege de maatregelen wat betreft Corona. Waar het project in voorgaande edities meestal een live finaledag kende, vond dit jaar de finale en de bekendmaking van de winnaars, net als afgelopen jaar, ook weer online plaats.

De deskundige jury heeft geweldige presentaties gezien en beoordeeld. Er is gekeken naar inhoud, creativiteit/innovatie en maatschappelijke impact.

En de Viruskenner winnaars van 2022 zijn:

Van het Damstede college: Luce, Prethama, Akasja, Ariana en Youp! Gefeliciteerd!! Zij wonnen de prijs voor creativiteit.

De winnaars die met de prijs van Content er van doorgingen zijn Tamara, Olivier, Xinxin en Sergio, van het KKC!! Super gedaan. Zij bedachten een dinosoap

De Social Impact prijs ging naar het Christelijk Lyceum Delft. Congratzzz Cato, Hamza, Thijmen en Yara!

De grote winnaars uit Suriname zijn, als eerste genomineerd vanuit het Hoogendoorn College, het groepje Youth against HIV. Jewel, Aryan, Jaden, Kaya en Desiree hebben een prachtige informatieve website gemaakt. Daarnaast verspreiden zij hun kennis en informatie op verschillende Social Media kanalen.  En verbraken zij een groot taboe, door onder andere mensen te interviewen. Geweldig!

Het tweede team uit Suriname, genomineerd van het Nassy Brouwer, maakten een heuse speelfilm over Corona. Genaamd Covid Netflix. Jamal, Shemar, Kammy, James en Amy waren de leuke acteurs in deze film. En brachten de volgende boodschap met zich mee: Ga niet roekeloos om met Covid, het kan ernstige gevolgen hebben, dus laat je vaccineren!

Van alle Italiaanse inzendingen uit de ITT Buonarroti in Trento heeft er niet 1 team gewonnen, maar zelfs 2!! De jury kon niet kiezen tussen de superspannende game waarbij je virussen moest verslaan of het Tiktok account.. En besloot dus om voor 2 teams te gaan. Het eerste team met Danilo, Daniele, Federico, Giacano, Franscesco! Top!! Het tweede team bestaat uit Oscar, Milco en Mohammed.

Een TikTok account erg informatief en de grote creatieve winnaar was de website met de game (je zit in het menselijk lichaam en daar woekert het virus en die moet je verslaan)

Alle winnaars gefeliciteerd! De prijzen zijn naar jullie opgestuurd!Aan alle deelnemers, docenten, scholen: dankjulliewel voor deze bijzondere editie samen en graag tot volgend jaar!

Team Viruskenner