Virus en Host een onmogelijke liefde

Twee jaar geleden zijn LenS fotografie en stichting Cirion/ Viruskenner een inspirerende samenwerking rond het thema virusinfecties aangegaan. Die samenwerking heeft in de loop van de afgelopen twee jaar geresulteerd in een unieke fotoserie. Meerdere werken zijn al op internationale tentoonstellingen geëxposeerd, maar nu wordt de volledige serie als pop up in de Huidenstraat 13 in Amsterdam getoond van 17 tot en met 22 november en later in het Natuurhistorisch Museum in Rotterdam getoond.

Eind 2018 startte de samenwerking tussen LenS Fotografie (Linda Grool en Sabine Heetebrij) en Viruskenner, een project om middelbare scholieren in binnen en buitenland kennis te laten maken met virussen. Voor Viruskenner ging LenS op zoek naar een manier om het begrip virus op een beeldende, creatieve manier weer te geven. Dat leidde tot vragen als: Wat is een virus, hoe ontstaat het? Maar ook: wat voor emoties roept het op en wat doet het met mensen? Hoe kun je dat op een creatieve manier verbeelden?

Nu is daar ineens het Corona virus en is de hele wereld in de ban van een écht virus en zijn al deze emoties en onzekerheden in de overtreffende trap aan de orde van de dag! We ondervinden aan den lijve wat het is om gevangen te zijn in een onbekend virus.
Het Corona virus plaatst de serie Virus and Host in een ander licht, toch is het werk allerminst somber.

Linda heeft zich voor haar serie verdiept in het onbekende virus, wat is het, hoe ontstaat het en hoe vermenigvuldigt het zich? Sabine heeft zich gericht op wat er gebeurt als je getroffen wordt door een virus. Met delen van de individuele beelden zijn nieuwe beelden samengesteld die het verhaal van de intieme relatie tussen het virus en de host vertellen. Een relatie die zwaar onder druk komt te staan. Het levert een klassiek liefdesverhaal op dat soms beangstigend, soms hoopvol, soms betoverend, soms verdrietig, soms ontregelend en soms uitdagend is.

Heb je interesse? Neem contact op via het contactformulier op www.lens-fotografie.nl!