Vandaag, woensdag 23 september, was de uitreiking van ScienceMakers Awards. Alle jongeren in Nederland die talent hebben getoond op het gebied van wetenschap, techniek en uitvinden werden vandaag in de Gashouder in Amsterdam gehuldigd. De winnaars van Viruskenner waren hier ook voor uitgenodigd! In de categorie ‘Groeien & Bloeien’ hebben zij hun projecten geshowd aan groot publiek, zelfs de staatssecretaris van onderwijs, Sander Dekker, was er bij!

De middag werd gepresenteerd door Dennis Weening, die alle jongeren per categorie naar voren riep. Per individu kregen ze een prijs overhandigd, en dat door niemand minder dan astronaut André Kuipers! Hij vertelde over zijn ervaringen in de ruimte, het onderzoek dat hij daar doet en dat we dromers, denkers, doeners en durvers nodig hebben. De jeugd die vandaag op het podium stond is onze toekomst!

Wat zij nu allemaal bedacht en ontworpen hebben was vervolgens te zien bij de pop-up expo. Ruim 140 jongeren toonde hier hun individuele danwel groepsproject. Hierbij wat beelden van een inspirerende middag!