Gisteren, op 14/12/2020, heeft de Docentenbijeenkomst van Viruskenner plaatsgevonden. Deze keer op een bijzondere manier, via Zoom. We hadden eigenlijk geen andere keuze, dat waren gisterenavond ook de woorden van Rutte die ons toen de strenge-lockdown aankondigde vanuit zijn Torentje.

Het zijn bizarre tijden, maar ondanks dat was het een zeer geslaagde bijeenkomst! De docenten uit Suriname konden op deze digitale manier zelfs de meeting bijwonen.

De virtuele bijeenkomst, geleid door Valéry van Gorp, bevatte een vol programma. Docenten kregen een vleugje mee van de afdeling Viroscience in het Erasmus MC middels een innovatief filmpje. Daarnaast werd er een interessante presentatie gegeven door Marlies Wagener over Hygiëne en leefstijl als hoeksteen van infectieziekten preventie. Informatie, One Health Approach en doorloop van het Viruskenner project werden toegelicht door Eric van Gorp en Wilco Zwennis. Tot slot was er ook een aantal coaches aanwezig die zichzelf alvast voorstelden!

Wij, als team van Viruskenner, kijken onwijs uit naar het komend jaar en naar de nieuwe innoverende (preventie) ideeën van de leerlingen!