Hierbij een verslag van de ambassadrice van Viruskenner Suriname: Georgina Aron!

Feestelijke Kick-off Viruskenner O.S. Peu et Content.

Banner in de klas    In de klas

Op maandag 24 februari vond de feestelijke Kick-off van viruskenner op de O.S. Peu et Content school in Suriname plaats. De O.S. Peu et content is een openbare basisschool gelegen in de wijk Kwatta in Suriname. Aan dit viruskennerproject doen 82 scholieren mee. De scholieren hebben een prachtige banner gemaakt om de samenwerking tussen Suriname en Nederland te symboliseren

Bij de Kick-off waren het hoofd van de Basisscholen MINOV, clustermanager en de Surinaamse televisie aanwezig. Er werden 2 laptops aan de school overhandigd namens de basisschool de Triangel uit Amstelveen.

Na een proefles die door een van de coaches met enthousiasme werd gegeven over Soa’s en enkele belangrijke virussen die in Suriname voorkomen zoals HIV, gele koorts virus, Hanta virus en dengue virus. De komende weken zullen de scholieren aan het viruskennerproject werken.

Scholieren zullen begeleid worden door jonge artsen, en wetenschappers van de afdeling Viroscience van het Erasmus MC in Rotterdam samen met de leraren van O.S. Peu et Content.

Vlag hijsen       Kinderen
De scholieren beginnen om 8.00 uur met de lessen. Voordat de lessen aanvangen is er een vlaggenparade waarbij de Surinaamse vlag gehesen wordt. Tijdens het hijsen van de vlag wordt het Surinaams volkslied gezongen.

Apintie, een Surinaamse Radio- en Televisiezender, heeft hiervan de volgende uitzending gemaakt: