Afgelopen dinsdag, 20 april, was de Internationale Finaledag van Viruskenner 2021. Alweer een speciale editie, ditmaal vanuit de studio van AV Brothers in Amersfoort. De klassen uit Italië, Suriname en Nederland volgden de Live uitzending online vanuit huis of vanuit de school. Er werden mooie introductie films getoond en de winnende filmpjes werden gedeeld.

Dit jaar is het project actueler dan ooit, voor ons gevoel zijn virussen vaak ver weg, in landen ver van ons vandaan. Maar sinds begin 2020 hebben wij ook te maken met een pandemie. Dit benadrukt de essentie van Viruskenner nog meer: het vergroten van het bewustzijn over virale ziekten om het zo te voorkomen. Hierbij is kennis de de keyfactor en fungeert als antivirus.

Tijdens de Internationale Finaledag werden zo’n 40 ingezonden Engelstalige-finale filmpjes van de leerlingen beoordeeld. In de filmpjes lieten zij hun innovatieve oplossingen en preventie ideeën zien om zo de verspreiding van een bepaald virus te voorkomen. Een deskundige jury heeft vervolgens alle inzendingen beoordeeld aan de hand van drie belangrijke aspecten: Maatschappelijke impact, creativiteit en inhoud. Uiteindelijk zijn er vijf grote winnaars uitgekozen!

Tevens willen wij een aantal zeer belangrijke personen bedanken namens Viruskenner: 

Stichting Technasium 

De gehele organisatie, de partners en onze sponsors

De Jury 

De Viruskenner Coaches

De scholen en hun leraren

De deelnemers 

Bekijk hieronder de aftermovie van de spetterende Finaledag 2021 van Viruskenner!