Eric-van-Gorp

 

Infectieziekten

De werkelijkheid leert dat infectieziekten in steeds grotere delen van de wereld een toenemend probleem voor de gezondheid vormen voor steeds meer mensen, ook in Nederland en ook in Suriname. In het viruskennner project  ontdekken de leerlingen wat de belangrijkste manieren zijn voor verspreiding van infectieziekten.

Verspreiding van infectieziekten

De belangrijkste manieren om infectieziekten over te dragen en te verspreiden zijn via voedsel, water, lucht, bloed, via knaagdieren en via muskieten.  Op onze afdeling, in de werkgroep voor exotische virusinfecties, doen we met name onderzoek naar de groep infecties die via muskieten en via knaagdieren worden overgedragen. Dengue, Chikungunya, West Nile, Hanta zijn slechts enkele voorbeelden

Viruskenner 2014 is een heel bijzonder viruskenner jaar.

Deze editie doen meer leerlingen [800], van meer scholen [basisonderwijs en Technasia] en uit verschillende landen [Suriname en Nederland], mee aan het project.

Drie spannende Viruskenner einddagen

Dit jaar zijn er drie verschillende einddagen. Op 10 April de einddag voor de basisschool scholieren in Nemo science center in Amsterdam en op 11 April in Arminius in Rotterdam voor leerlingen van de deelnemende Technasia. Tenslotte op 14 mei de einddag van het eerste Viruskenner project in Paramaribo, Suriname.

Infectieziekten1