Wij zijn 4 leerlingen van de derde klas Technasium op het Keizer Karel College Amstelveen. We doen mee aan het Viruskennerproject, dit houdt in dat we een onderzoeksrapport met adviezen samenstellen over hoe we jongeren het beste kunnen inlichten over ziekten die niet de aandacht krijgen die ze eigenlijk nodig hebben, omdat ze wel voorkomen en hele erge gevolgen hebben.

Wij hebben als onderwerp SOA gekregen en we hebben al onderzoek gedaan naar de belangrijkste SOA’s met de klachten en de behandelingen ervan. Omdat we jongeren moeten gaan inlichten hebben we ook onderzoek gedaan naar hoe jongeren kennis overdragen en hoe ze denken over SOA’s. Ook hebben we hypes, rages en gadgets van dit moment onderzocht. Op dit moment hebben we 4 ideeën die we aan het uitwerken zijn.

Dit is een heel leuk project, vooral omdat het zo gevarieerd is. We zijn niet alleen bezig met ziektes, maar ook met hypes en jongeren. We kunnen onze fantasie erin kwijt, omdat je met zo’n soort project echt alles kan bedenken wat mogelijk is. We zijn op dit moment heel erg gemotiveerd bezig met de opdracht en verheugen ons erop ons eindproduct te gaan presenteren!

Sezen Tuvay, Quinte Smitskamp, Shirwa Sheck en Esmee Huijten.

2013-03-KKC-SOA2