DE WINNAARS VAN VIRUSKENNER 2021 ZIJN BEKEND!!!

Gefeliciteeeerd allemaal!

Afgelopen dinsdag, 20 april, was de Finaledag van Viruskenner 2021. Alweer een speciale editie, ditmaal vanuit de studio van AV Brothers in Amersfoort. De klassen uit Italië, Suriname en Nederland volgden de Live uitzending online vanuit huis of vanuit de school. Er werden mooie introductie films getoond en de winnende filmpjes werden gedeeld.

De deskundige jury had ’s ochtends voordat het hele programma begon een moeilijke taak. Zij moesten gaan bepalen wie de grote winnaars zouden worden. Tijdens het beoordelen van de geweldige presentaties en filmpjes is gelet op inhoud, creativiteit en maatschappelijke impact.

DE UITEINDELIJKE WINNAARS ZIJN:

Fien, Joek, Loes en Viggo van het Keizer Karel College uit Amstelveen, wonnen de prijs voor Maatschappelijke impact. De leerlingen hebben een preventiemiddel bedacht tegen het Westnijlvirus. Middels ‘AQUAMOVE’ wordt stilstaand water via bubbels bewogen, hierdoor zullen de muggen niet in dat water gaan en komen er dus ook geen nieuwe eitjes uit.

Van alle inzendingen uit Suriname wonnen Noa, Esperanza, Ann-Ghya, Samyra en Ishan van het Arthur Alex Hoogendorn Atheneum in Paramaribo. Zij maakten een voorleesboekje over het Hantavirus. In het verhaal neemt poes Gya je mee op avontuur in haar huis. Zij vertelt je alles over hoe mensen zich beter bewust kunnen worden van het Hantavirus en over hoe wij ons hiertegen goed kunnen beschermen. Het boekje is prachtig geïllustreerd en wij zouden het iedereen aanraden om te lezen.

De groep van, Rinze, Emilia, Ryan en Isa van het Ulenhof College gingen met de prijs van Creativiteit ervandoor! Gefeliciteerd. Om Chikungunya tegen te gaan bedacht dit team een fashion lijn met prachtige kleurrijke kledingstukken. Met zelf gefabriceerde ingrediënten creëerden zij een gehele Tie Dye-lijn. Naast dat het er heel mooi uit ziet, is het milieuvriendelijk en weert het de muggen af. Tevens hoort er een wasmiddel bij dat weer tijdens het wassen van de kleding opnieuw beschermt tegen het virus. Wat een creatief en goed preventiemiddel.

Toen maakten we een uitstapje naar Italië, naar het ITT Buonarroti in Trento, ditmaal wonnen Alessandro, Christian, Daniel en Eric. Middels een duidelijke film benadrukte zij de ernst van het Mers Corona virus. Hierdoor wordt de kennis verspreid en gebruikt als antivirus. Mooi gedaan.

Last but not least, de winnaars van de inhoud zijn geworden… Ires, David, Nina en Sara, ook van het Ulenhof College, zij hebben een preventiemiddel bedacht tegen het Westnijlvirus. Middels het ‘Water movement device’ wordt ook hier stilstaand water bewogen. Tevens bedachten zij ook een huidproduct genaamd ‘FLUGA’, dit is verkrijgbaar als shampoo, douchegel en zonnebrand.

Alle winnaars gefeliciteerd! De prijzen zijn naar jullie opgestuurd!

Aan alle deelnemers, docenten en scholen: Dankjulliewel voor deze bijzondere editie samen en voor alle mooie nieuwe preventiemiddelen. Ieder jaar staan we weer verwonderd van de nieuwe innovatieve ideeën. Graag tot volgend jaar.

Bekijk hieronder alle winnende filmpjes: