Wesley de Jong

Mijn naam is Wesley de Jong en ik werk als arts-onderzoeker op de afdeling Viroscience van het Erasmus MC. Nadat ik geneeskunde heb gestudeerd aan de faculteit van het Erasmus MC in Rotterdam heb ik een tijd als arts gewerkt op de afdeling interne geneeskunde en maag-, darm- en leverziekten. Ik merkte toen dat ik geïnteresseerd was in ‘zieke’ patiënten, die snel hulp nodig hadden en waar je een goed behandelplan voor moest maken. De uitdaging zit er dan in om snel te achterhalen wat er precies aan de hand is, speelt een infectie bijvoorbeeld een rol bij het ‘ziek zijn’?

Een interessante groep vind ik daarbij de mensen die van een verre bestemming terug komen en zich in een Nederlands ziekenhuis melden. Ik ben daarom eind 2014 begonnen met mijn promotie-onderzoek bij de afdeling Viroscience. De projecten waar ik mij mee bezig houd liggen op het vlak van de tropische ziekten en vaccinaties. Ik wil graag weten hoe reizigers reageren op hun vaccinaties en met welke ziekten zij terug komen van hun reis. Om hier meer over te weten werk ik samen met een arts uit Indonesië om daar een onderzoek uit te voeren naar mensen die met koorts worden opgenomen in een ziekenhuis.

Ook werk ik als arts op onze vaccinatie- en reizigerspolikliniek, een leuke afwisseling tijdens mijn onderzoek. In ongeveer 4 jaar tijd hoop ik een promotietraject af te ronden en daarna te starten met de opleiding tot internist.