Stephanie Popping

Mijn naam is Stephanie Popping en ik werk op de afdeling Viroscience van het ErasmusMC. In de zomer van 2015 ben ik als arts afgestudeerd en daarna ben ik gelijk gestart met het doen van een promotie-onderzoek. Ik doe onderzoek naar hepatitis C en HIV, deze combinatie komt de laatste paar jaar veel voor bij homoseksuele mannen. Zij zijn dan ook de doelgroep van mijn onderzoek. Ik werk voornamelijk met wiskundige modellen waarmee een epidemie kan worden nagebootst. Het leuke hieraan is dat je op een snelle manier kan zien wat de invloed is van nieuwe medicijnen, een nieuwe test, maar ook de kosten effectiviteit of kwaliteit van leven kan berekenen.

Wat mijn erg boeit aan dit onderzoek is dat ik veel leer over de verschillende invloeden op een epidemie. Verder ben ik behalve geneeskunde ook bezig met wiskunde, scheikunde en economie, wat een hoop afwisseling geeft. Zowel Hepatitis C als HIV heeft een grote impact op iemands kwaliteit van leven en de maatschappij en ik hoop dat ik hierin een bijdrage kan leveren om dit te verminderen.

Als ik klaar ben met mijn promotie traject wil ik gaan werken als internist-infectioloog. Infectieziekten hebben altijd al mijn interesse getrokken, omdat ik het bijzonder vind dat zoiets kleins een enorme impact kan hebben. Verder is bijna iedereen vatbaar voor een infectie (viraal/bacterieel) en zijn wij nog steeds niet alle virussen of bacteriƫn de baas!