Rory de Vries

Mijn naam is Rory de Vries en ik ben werkzaam als gepromoveerd onderzoeker op de afdeling virologie van het Erasmus MC. Ik loop al redelijk vanaf het begin van viruskenner mee als coach. Vorige jaren vond ik het heel leuk om mee te doen en ik kan zeggen dat er al vele leuke ideeën en projecten zijn bedacht!

Tijdens mijn studie biomedische wetenschappen raakte ik al geïnteresseerd in de virologie en ik heb dan ook in al mijn stages met virussen gewerkt. Uiteindelijk had ik het geluk mijn promotie-onderzoek te kunnen doen op de virologie afdeling van het Erasmus MC. Hier heb ik onderzocht hoe het “mazelen virus”, een virus wat de bekende kinderziekte mazelen veroorzaakt, ernstige ziekte veroorzaakt. Dit werkt met name via het stilleggen van het afweersysteem van de menselijke gastheer.

Na het afronden van dit onderzoek raakte ik toch wat meer geïnteresseerd in het voorkomen van besmettingen met virussen, dus ik was blij met een kans die ik kreeg om onderzoek te gaan doen aan vaccins tegen het griepvirus. Zoals jullie misschien wel weten moeten sommige groepen mensen jaarlijks tegen griep gevaccineerd worden om beschermd te zijn van de infectie. Het griepvirus is namelijk zo slim, dat het zich ieder jaar kan aanpassen en de vaccinatie dus kan ontlopen. Het onderzoek wat ik doe richt zich op het ontwerpen van een nieuw griepvaccin, wat je maar 1x hoeft te krijgen om de rest van je leven tegen griep beschermd te zijn!

Voor vragen ben ik bereikbaar via email.