Laura Doornekamp

Mijn naam is Laura Doornekamp en ik heb geneeskunde gestudeerd in Maastricht. Tijdens mijn keuze co-schap, dat is een stage op een plek die je erg leuk lijkt, heb ik kennis gemaakt met de virologie in Rotterdam.

Ik vind het interessant om me bezig te houden met hoe virussen zich verspreiden, hoe ze mensen ziek maken en hoe we dat tegen kunnen gaan. En dan interesseer ik me niet alleen in virussen die in Nederland veel voorkomen, maar zeker ook de exotische virussen. Want virussen uit warme landen komen ook steeds vaker in Nederland voor, doordat mensen meer reizen, er meer internationale handel is en het klimaat veranderd. Het is erg interessant om daar meer onderzoek naar te doen en patiënten te behoeden voor dit soort virusinfecties. Dat doen we onder andere op de vaccinatiepoli, met niet alleen inentingen, maar ook voorlichting. Want ‘voorkomen is beter dan genezen’ toch?

Help je ook mee in het terugdringen van infectieziekten door na te denken hoe virusinfecties te voorkomen zijn? Ik ben benieuwd naar jouw preventiemiddel!