Cleo Rogier

Mijn naam is Cleo Rogier, ik ben 26 jaar en studeer geneeskunde aan het Erasmus MC. Mijn opleiding tot arts zal ik begin 2019 afronden. Naast mijn studie geneeskunde heb ik de research master Infection & Immunity gevolgd voor extra verdieping.

Valéry van Gorp

Mijn naam is Valéry van Gorp en ik ben sinds 2014 betrokken bij Viruskenner. Ik heb na de opleiding aan de dansacademie mijn opleiding vervolgd aan de Master Muziektheater. Met veel plezier werk ik bij Parcours als regisseur en ik speel in theaterproducties.

Marjolein Poen

Mijn naam is Marjolein Poen en ik werk als onderzoeker in opleiding (OIO) aan de afdeling Viroscience van het Erasmus MC. Toen ik jong was wist ik eigenlijk nooit zo goed wat ik wilde worden. Pas toen de middelbare school begon, begon ik geïnteresseerd te raken in hoe ziekten van dieren naar mensen konden overgaan en andersom.

Yuri van der Does

Mijn naam is Yuri van der Does en ik werk als spoedeisende hulp-arts in het Erasmus MC in Rotterdam. Op de spoedeisende hulp, of kortweg SEH, weet je nooit wat er die dag gaat gebeuren. Er komen mensen met zeer uiteenlopende klachten, van een pijnlijke teen tot een hartaanval, en alles daartussenin.

Stephanie Popping

Mijn naam is Stephanie Popping en ik werk op de afdeling Viroscience van het ErasmusMC. In de zomer van 2015 ben ik als arts afgestudeerd en daarna ben ik gelijk gestart met het doen van een promotie-onderzoek. Ik doe onderzoek naar hepatitis C en HIV, deze combinatie komt de laatste paar jaar veel voor bij homoseksuele mannen.

Stefanie van Opstal

Mijn naam is Stefanie van Opstal en ik ben bezig met een promotieonderzoek naar HIV en participatie bij het Erasmus MC. Ik heb Ergotherapie gestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam en daarna Medische Antropologie en Sociologie aan de Universiteit van Amsterdam. Tijdens mijn master in de Medische Antropologie en Sociologie ben ik geïnteresseerd geraakt in onderzoek naar de wereldwijde HIV/AIDS-epidemie.

Marlies Wagener

Mijn naam is Marlies Wagener en ik ben bezig met promotieonderzoek naar HIV en Arbeid bij het ErasmusMC. Ook werk ik als docent bij de opleiding Fysiotherapie van Hogeschool Rotterdam. Nadat ik de opleiding fysiotherapie had afgerond wilde ik graag verder studeren en ben ik Gezondheidswetenschappen in Maastricht gaan doen.

Thomas Langerak

Mijn naam is Thomas Langerak. Ik ben 24 jaar oud en studeer geneeskunde aan de Erasmus universiteit in Rotterdam. Binnenkort ga ik beginnen aan een PhD-traject bij de afdelingen infectiologie en endocrinologie.

Jurre Siegers

Mijn naam is Jurre Siegers en ik ben 26 jaar oud. Ik heb een bachelor in biotechnologie en een master in Infection & Immunity gedaan. En ben daarna begonnen met mijn promotie-onderzoek naar griepvirussen bij de afdeling Viroscience aan het Erasmus MC in Rotterdam.

Kirsten Adriani

Mijn naam is Kirsten Adriani, ik ben 35 jaar en werk momenteel als neuroloog in Tergooiziekenhuizen in Hilversum en Blaricum en ik ben ook verbonden aan de afdeling Viroscience van het ErasmusMC in Rotterdam als wetenschappelijk onderzoeker.

Wesley de Jong

Mijn naam is Wesley de Jong, 29 jaar oud en ik werk als onderzoeker op de afdeling Viroscience van het Erasmus MC en als arts bij de reizigers- en vaccinatiepoli.

Arwen Altenburg

Mijn naam is Arwen Altenburg. Ik ben 24 jaar en heb biomedische wetenschappen gestudeerd. Nu werk ik als onderzoeker in opleiding (OIO) op de afdeling Viroscience in het Erasmus MC en richt ik me op het ontwikkelen van een nieuw vaccin voor influenza.

Jiri Wagenaar

Mijn naam is Jiri Wagenaar en ik ben internist in opleiding in de regio Amsterdam. Binnenkort zal ik mij verder specialiseren als internist-infectioloog (dat is een internist gespecialiseerd in het diagnostiseren en behandelen van infectieziekten) aan het ErasmusMC. Mijn fascinatie voor infectieziekten was er al tijdens mijn studie geneeskunde, maar werd verder aangewakkerd toen ik als student een half jaar naar Vietnam ben gegaan om onderzoek te doen naar tropische infecties (leptospirose in het bijzonder).

Lennert van den Dries

Mijn naam is Lennert van den Dries en ik ben 30 jaar. Ik ben sinds eind 2009 arts en ik doe nu onderzoek aan de Erasmus Universiteit van Rotterdam.

Marco Goeijenbier

Ik ben Marco Goeijenbier en ik ben werkzaam als arts onderzoeker bij het Erasmus MC. Al vanaf het begin van mijn studie vond ik infectieziekten het meest boeiende onderwerp van de geneeskunde. Hoe kan het dat zo een klein organisme een lichaam dat vele malen groter is uitschakelt?

Eric van Gorp

Mijn naam is Eric van Gorp. Ik ben internist en infectioloog in het Erasmus MC in Rotterdam. Het Erasmus MC is een van de universiteits ziekenhuizen waar je geneeskunde kunt studeren en ook internist en infectioloog kunt worden. Een infectioloog is een dokter die zich bezig houdt met het vaststellen [=diagnostiseren], behandelen en voorkomen [=preventie] van infectieziekten.

Rogier Bodewes

Mijn naam is Rogier Bodewes en ik ben 34 jaar oud, Ik heb diergeneeskunde gestudeerd en ben momenteel werkzaam als post-doc onderzoeker aan de afdeling Viroscience van het ErasmusMC.

Carolien van de Sandt

Mijn naam is Carolien van de Sandt en ik werk als onderzoeker in opleiding (OIO) aan de afdeling Viroscience van het Erasmus MC. Al zo lang ik mij kan herinneren ben ik geïnteresseerd in hoe mensen ziek worden en dan in het bijzonder door virussen.

Joost Kreijtz

Hoi Viruskenner, Mijn naam is Joost Kreijtz en ik ben als post-doc werkzaam in het Viroscience Lab. Dit jaar mag ik alweer voor de derde keer coach zijn voor het Viruskenner project, ditmaal voor het Kaj Munk College te Hoofddorp. Ik ben daar enkele weken geleden geweest voor een vragenuurtje en ik moet zeggen dat ik erg onder de indruk ben van het niveau van de Viruskenners van dit jaar.

Eefje Schrauwen

Mijn naam is Eefje Schrauwen. Ik ben 35 jaar en werkzaam als postdoc op de afdeling Viroscience in het Erasmus MC waarbij ik me focus op influenza.

Janko van Beek

Eerst even voorstellen: ik ben Janko van Beek, heb biologie gestudeerd in Wageningen en werk nu als onderzoeker in opleiding op het Erasmus MC en RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu). Dit jaar ben ik voor viruskenner coach van het Maris College in Den Haag!

Rory de Vries

Mijn naam is Rory de Vries, ik ben 33 jaar en heb biomedische wetenschappen gestudeerd. Nu ben ik werkzaam als gepromoveerd onderzoeker op de afdeling virologie van het Erasmus MC.

Lidewij Wiersma

Mijn naam is Lidewij Wiersma en ik werk als AIO (PhD candidate) bij het Erasmus MC. Ik heb in Bristol (Engeland) diergeneeskunde gestudeerd en ik ben dus dierenarts. Tijdens mijn studie realiseerde ik me dat ik onderzoek naar de wisselwerking tussen dieren en mensenziektes super interessant vond.

My Phan

My name is My Phan and I’m currently a postdoctoral researcher at the Department of Viroscience, Erasmus MC. I enjoyed all natural science subjects since secondary schools and I got a second prize for outstanding students in national contest for Biology in high school.

Laura Doornekamp

Mijn naam is Laura Doornekamp, ik ben 23 jaar en studeer Geneeskunde in Maastricht. Tussen mijn 5e en 6e jaar heb ik een pauze ingebouwd om te beginnen met onderzoek binnen de virologie bij het Erasmus MC.