Even voorstellen: mijn naam is Lisanne Preusting en ik ben een nieuwe stagiaire bij Viruskenner. Deze stage is het laatste onderdeel van mijn masterstudie Biomedische Wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Ik heb altijd al een grote interesse gehad naar infectieziekten. Ik vind het fascinerend om te leren over hoe verschillende virussen, bacteriën of parasieten ziekte kunnen veroorzaken bij de mens. Tijdens mijn vorige stage heb ik op het laboratorium gewerkt met de meningokokkenbacterie. Het was bijzonder om te zien hoe de kleinste verschillen in de bacterie kunnen leiden tot een heel heftig of minder heftig ziektebeeld. Ik vind het fantastisch dat ik me nu mag verdiepen in de wereld van de virussen. Het lijkt mij heel erg leuk om betrokken te zijn bij het Viruskenner programma de komende tijd en ik ben erg benieuwd naar de ideeën waar jullie mee komen.

Tijdens mijn stage bij Viruskenner zal ik ook onderzoek gaan doen naar de coronavirus uitbraak. Het nieuwe coronavirus is bijna dagelijks in het nieuws op het moment en de uitbraak wordt nog steeds groter. In dit onderzoek gaan we kijken naar de houding van kinderen ten opzichte van de coronavirus uitbraak. Op een paar scholen zal ik interviews gaan doen met een aantal leerlingen en later zullen er waarschijnlijk meerdere scholen meedoen met een questionnaire. We zijn allemaal erg benieuwd naar wat dit onderzoek voor resultaten gaat geven.